0.00 грн.
Зробити замовленняДеякі гровери не знають, що таке пролніковка і плутають її з ферментацією. Насправді пролінкування - це остання стадія сушіння марихуани, під час якої з шишок видаляють вологу, цукор та інші непотрібні речовини. Це покращує смак конопель і запобігає її гниттю.
Існує кілька способів пролікування. Ми розповімо про них і пояснимо, який метод вибрати у тій чи іншій ситуації.
Зазвичай гровери використовують один із трьох методів пролінкування:
Спочатку потрібно підготувати герметичні ємності для висушених шишок. Найкраще непрозору тару із пластику або фарфору. В крайньому випадку, можна пофарбувати у темний колір скляну банку. Важливо проводити пролінковування в темному місці, де температура не піднімається вище 21˚C. Наприклад, у холодильнику чи льоху. У перший тиждень пролінковування потрібно двічі на день відкривати ємність на 20-30 хвилин, щоб у ній випарувався конденсат. Також це запобігає утворенню цвілі. З другого тижня достатньо відкривати ємність один раз на добу.
Пролінковка завершиться, коли хлорофіл у шишках розпадеться, і вони стануть коричневими. Залежно від сорту цей процес триває від трьох тижнів до двох місяців.
Це найпростіший спосіб, для якого не потрібне складне обладнання, проте проходить повільно.
Щоб швидко підготувати марихуану до вживання, потрібно тримати в темному місці, де обмежений приплив кисню. Наприклад, у шафі. Температура не повинна перевищувати 21˚C. Потрібно розкласти шишки на папері як мінімум на тиждень і щодня перевертати їх. Так вони висохнуть поступово. Пролінкування закінчиться, коли шишки стануть хрусткими.
Коноплі будуть готові до вживання всього за тиждень. Готову марихуану не можна зберігати більше двох місяців.
Пролінковування водою виконують відразу після харвесту. Сушити коноплю не потрібно. Шишки кладуть у банку і заливають дистильованою водою до шийки. Ємність потрібно тримати у темному місці з температурою не вишче 21˚C. Важливо міняти воду в банці щодня, щоб очистити шишки від мінеральних солей. Води перевіряють за TDS-метром. Пролінковка завершиться, коли вміст солей буде майже дорівнювати нулю. На це піде до чотирнадцяти діб.
Водне пролінковування повністю розкриває смак і аромат продукту. Для перевірки води потрібний TDS або EC-метр. Після пролінковування потрібно просушити шишки.
Вибирайте метод сушіння та пролінкування конопель залежно від наявності вільного часу та спеціальних приладів. Якщо в будинку є TDS-метр, краще провести пролінкування водою. Вона дозволить отримати марихуану із найяскравішим смаком.
Стандартний метод підійде гроверам-початківцям. Вони можуть використовувати найневибагливіші сорти марихуани, щоб виростити рослини з мінімальними зусиллями, а потім провести спрощену пролінковку.
Прискорений спосіб сушіння рекомендується людям, які хочуть швидше викурити свіжий урожай конопель. Марихуана буде готова лише за тиждень.
Якщо канабіс сушать у ємності, рекомендується щодня перевіряти, чим він пахне. Аромат марихуани - це ознака правильної пролінковки. А от коли з банки пахне аміаком, у коноплі завелася пліснява. Важливо викласти шишки на додаткове просушування або щодня довше тримати банку відкритою.
Якщо шишки марихуани пересохли, можна покласти в ємність лист салату. Це зволожить коноплю та продовжить термін її зберігання.
Все необхідне для вирощування та сушіння канабісу можна за доступними цінами придбати в інтернет-магазині Coffeeshop®.
*Матеріал надано з ознайомлювальною метою, нагадуємо, пророщування марихуани на території України заборонено. Рекомендуємо займатися гровірством лише там, де це дозволено на законодавчому рівні.