0.00 грн.
Зробити замовлення- Виробник: Mandala Seeds
- Код товару: mand-0005
- Наявність: 6
Уперше можна скуштувати і вивчити генетику місцевих сортів Бутану, цієї загадкової і віддаленої гімалайської країни! White Bhutanese був отриманий від материнських рослин, вирощених з першокласного насіння, зібраного в дикій природі. Ці материнські рослини повністю автентичні й незмінні відтоді, як насіння зібрали в їхньому природному середовищі. White Bhutanese - це всього одне покоління, віддалене від свого гімалайського джерела.
Щоб спростити вирощування на відкритому повітрі і запропонувати фемінізований сорт, ми схрестили материнські рослини з ретельно відібраним донором пилку. Основні характеристики бутанського місцевого сорту були збережені, при цьому покращено і стандартизовано якість квітучих шишок. Цей конкретний сорт сатіви родом з провінції Вангді в Центральному Бутані. Він росте в субтропічному кліматі з прохолодними зимами на висоті 1300-2000 метрів. Наш White Bhutanese - дуже універсальний сорт з високою стійкістю до цвілі. Його можна вирощувати в тропічному і теплому помірному кліматі до 43° північної широти. Рослини витримують високі температури і пройшли стрес-тести до 48°C у теплиці. Культиваторам у регіонах з постійним світловим періодом або високою вологістю слід особливо розглянути можливість вирощування цього сорту.
White Bhutanese - це класична висока сатіва з довгими міжвузлями, що потрібно враховувати при вирощуванні в контейнерах або теплицях. Пізня посадка і обрізка необхідні, якщо у вас немає місця або ресурсів для вирощування гігантських рослин! У середземноморському або спекотному кліматі рослини можуть досягати 2,5 метрів у контейнерах, якщо їх посаджено в червні (у північній півкулі) і вони не зазнавали обрізки. Якщо ви хочете обмежити розмір рослини, ми рекомендуємо запланувати посадковий сезон так, щоб вегетаційний період тривав лише один місяць. Протягом цього періоду достатньо одноразової обрізки головного пагона. Надмірна обрізка може негативно позначитися на врожайності місцевої сатіви, особливо при вирощуванні в контейнерах. Тому не захоплюйтеся обрізанням до стану бонсай! White Bhutanese добре реагує на метод LST (низький стрес-тренінг), і, щойно ви навчитеся контролювати її розмір, вона стане простою у вирощуванні та невибагливою. Видалення нижніх пагонів полегшує догляд за рослиною і зміцнює верхні гілки. White Bhutanese добре росте в якісному садовому субстраті, але при вирощуванні в контейнерах вимагає додаткового живлення в період цвітіння. Через свою силу росту, розмір і тривалість цвітіння, рослина повинна отримувати достатню кількість поживних речовин протягом усього життєвого циклу.
Бутанські місцеві сорти надзвичайно витривалі і не схильні до гермафродитизму. Як материнські генетики, так і White Bhutanese пройшли стрес-тести та показали високу стійкість. Збереження здоров'я рослин максимально можливе додатково забезпечить безпечний і чудовий урожай. Виробництво трихом вражає. Але не чекайте, поки вони стануть бурштиновими! Прозора або злегка молочна смола - це фірмовий знак White Bhutanese. Плануйте збір врожаю відповідно до характеристик сорту, природного зниження розвитку шишок і, звичайно, прогнозу погоди. При наближенні збору врожаю ви зможете насолоджуватися екзотичним розмаїттям ароматів. Це може бути суміш спецій, лимона, фруктів, м'яти та горіхів у різних комбінаціях. Нам потрібен був час, щоб підібрати відповідне порівняння для цього складного аромату. Найближчим виявився аромат типових індійських солодощів, таких як "мітхай", зроблених з кеш'ю, фісташок, кардамону та інших спецій. Після сушіння і сушіння цей аромат дозріває в унікальний букет, який відображає середовище, в якому росли рослини, але лимон і м'ята залишаються типовими.